De beste boekhouder voor al je juridische vraagstukken

boekhouder

Over het algemeen kunnen boekhouders je helpen met de boekhouding en alles wat daar bij komt kijken, maar een boekhouder kan je ook met andere dingen helpen. Bijvoorbeeld met jouw juridische vraagstukken.

Wat doet een boekhouder

Ondanks dat de boekhouder naar de boekhouding vernoemd zijn is dat niet het enige waar ze zich mee bezig houden. Om het even makkelijk te zeggen helpen boekhouders je met alles op het financiële gebied. Maar er zijn ook boekhouders die je kunnen helpen op juridisch gebied. Toch wordt wel vaak gezegd dat je daarvoor beter een jurist in kan schakelen.

Taken van een boekhouder

Hier vind je een kort overzicht van wat de boekhouder precies doet.

  • Advies geven op financieel gebied. Dit doet hij of zij voor zowel particulieren als bedrijven.
  • Natuurlijk de gehele boekhouding kun je uit handen geven! Wil je alleen advies, of iemand die je helpt? Dan kan dat natuurlijk ook.
  • Het opstellen van documenten. Voorbeelden hiervan zijn de jaarrekeningen of het jaarverslag.
  • Ze kunnen helpen bij online boekhouding. Dit is vooral handig voor ouderen.
  • Voor bedrijven kan de boekhouder ook de salarisadministratie bij houden.

Hoe vind je de juiste boekhouder

Er zijn een aantal dingen die je jezelf kunt afvragen wanneer je op zoek gaat naar een boekhouder.

  • Vertrouwen. Wanneer je naar een boekhouder gaat voor financieel of juridisch advies moet je vertrouwelijke informatie delen. Daarom is het belangrijk dat je de vakman kan vertrouwen. Voordat je een samenwerking aan gaat, is het daarom belangrijk om een gesprekje in te plannen.
  • Specialist. Wat verwacht je precies van de boekhouder? In veel gevallen hebben boekhouders een specialisme waar ze heel veel over weten. Dus wanneer je weet wat er precies moet gebeuren kun je op zoek gaan naar een boekhouder die daar in gespecialiseerd is.
  • Prijs. Wat vraagt de boekhouder? Is het een goede prijs, of vraagt hij of zij veel te weinig of te veel? Dit kan je al veel vertellen over wat voor vakman het is.

Kwaliteit. Je kunt de kwaliteit van een vakman op meerdere manieren checken. Zo kun je kijken naar de ervaringen van anderen, maar je kunt ook kijken naar certificaten en of de boekhouder erkend is. Het is belangrijk dat de boekhouder op de hoogte is van de laatste regels en veranderingen binnen de financiële en juridische wereld.