Schadevergoeding na fietsongeval


Heeft u een ongeval gehad met de fiets en heeft u veel schade opgelopen? Bij zowel immateriële als materiële schade kunt u degene die het ongeval heeft veroorzaakt vragen om een schadevergoeding of smartengeld. Als u bent aangereden door een motorvoertuig heeft u vrijwel altijd recht op een schadevergoeding. Bij letsel maakt u namelijk veel kosten en loopt u waarschijnlijk inkomsten mis, u lijdt dus letselschade. Wanneer u een schadevergoeding wilt verhalen op degene die u heeft aangereden, is het verstandig om de hulp in te schakelen van een letselschade advocaat. Hij kan u informeren en advies geven en natuurlijk helpen om een letselschadevergoeding te krijgen.

Aangereden door auto, scooter of fietser?

De schadevergoeding hangt af van of u bent aangereden door een auto, scooter of fietser. Wanneer u bent aangereden door een auto is in principe de automobilist altijd aansprakelijk. Doordat een fietser kwetsbaar is in het verkeer is er bepaald dat bestuurders van voertuigen met motor rekening houden met de kwetsbaarheid van fietsers en onverwachte beslissingen. Bij het aanrijden door een auto krijgt u vaak honderd procent vergoed. Hetzelfde geldt voor een aanrijding door een scooter. Wanneer u een fietsongeval heeft gehad met een andere fietser, moet er bepaald worden welke partij schuldig is. Daarom zijn dit soort zaken vaak wat ingewikkelder. Een letselschade advocaat geeft u advies.

Eerste stappen na fietsongeval

Wanneer u bent aangereden op uw fiets kan het zijn dat u verwondingen heeft of andere klachten. Natuurlijk is dit behoorlijk vervelend en moet u maatregelen nemen om de verwondingen zo goed mogelijk te beperken. Het is verstandig om naar de huisarts of eerste hulp te gaan om alles te laten controleren en eventuele verwondingen te behandelen. Ook is het verstandig om degene die het ongeluk veroorzaakt heeft zo snel mogelijk aansprakelijk te stellen en uiteraard zo snel mogelijk te zorgen voor de juiste juridische hulp. Een letselschade advocaat van Letselschade Pro helpt u bij het verhalen van een schadevergoeding bij de schuldige.

Wat valt binnen de schadevergoeding?

In principe valt zowel immateriële als materiële schade of letsel binnen de schadevergoeding. De schade die binnen de schadevergoeding valt zijn alle kosten die u niet had gemaakt, als u niet betrokken was geweest bij het fietsongeval. Hierbij gaat het dus om de kosten die u betaalt aan de zorgverzekeraar, onder andere het eigen risico, kosten die u maakt voor behandelingen aan uw verwondingen en loonschade. Ook eventuele huishoudelijke hulp, aanpassingen aan uw woning, reiskosten naar het ziekenhuis of bijvoorbeeld de fysiotherapeut. U krijgt ook smartengeld voor de emotionele schade die u heeft opgelopen. Een letselschade advocaat kan u hier meer over vertellen.