Wat kan een boekhouder voor je betekenen?


De tijd van het jaar is weer aangebroken. De tijd voor de belastingaangifte. Dit is niet voor iedereen weggelegd, en voor die mensen is er de boekhouder. Maar wist je dat de boekhouder veel meer doet dan alleen de belastingaangifte?

Wat doet een boekhouder?

Wat de boekhouder allemaal doet is niet op één vinger te tellen. En daarom krijg je hierbij een overzicht van alle verschillende taken.

  • Advies. Een boekhouder is er niet alleen om de financiële taken van jou over te nemen, maar ze kunnen je ook advies geven op het gebied van de boekhouding en grote investeringen.
  • Belastingaangifte. Natuurlijk kunnen boekhouders de belastingaangifte van jou overnemen. Een boekhouder weet precies waar hij of zij op moet letten en zo weet je zeker dat je nooit te veel betaald. De boekhouder doet dit voor zowel particulieren als bedrijven.
  • Administratie. In theorie doet de boekhouder alles op het gebied van financiële administratie. Dit is vooral van belang voor zzp’ers en andere bedrijven.
  • Salarisadministratie. Heb je een bedrijf met werknemers? Dan moet ook de salarisadministratie gedaan worden. Deze administratie richt zich volledig op de loonstroken van het personeel.
  • Jaarrekening. De jaarrekening is een overzicht van alle financiële in en uitkomsten van het afgelopen jaar. De boekhouder kan deze voor je opstellen.

De voordelen van een boekhouder

De boekhouder kan je dus helpen met (bijna) alles op het gebied van financiën. Dit is heel voordelig voor iedereen die hier geen verstand van heeft. Maar het inschakelen van een boekhouder is niet alleen voordelig voor de onwetenden. Zo is het ook goed om een boekhouder in te huren omdat deze precies weet waar hij of zij op moet letten. Zo worden er geen fouten gemaakt, en is de kans erg klein dat je boetes krijgt. Ook scheelt het je tijd en kun jij je bezig houden met andere zaken. Vraag je de boekhouder om advies? Dan kan het zomaar zijn dat je het volgend jaar alleen kan.